Over ons

C.S.A.C. Fides Quadrat Intellectum.Het corps

Verbonden aan de Theologische Universiteit willen we als corps een verrijking zijn voor het studentenleven in Kampen. Als leden van F.Q.I. willen we elkaar vormen met het oog op onze toekomstige taken in dienst van Jezus Christus. 

Studeren doe je niet alleen

F.Q.I. is de plek om je medestudenten op een ontspannen manier te ontmoeten, buiten de opleiding om. Op F.Q.I. bedrijf je theologie niet alleen, maar kun je elkaar helpen met de vragen die je in je studie tegenkomt, bijvoorbeeld tijdens de gezamenlijke Bijbelstudies of met een biertje op soos. Tevens stelt het lidmaatschap van F.Q.I. je door tal van activiteiten in de gelegenheid veel van je talenten (verder) te ontwikkelen.

 
 

Gezelligheid

De soosavonden zijn natuurlijk niet alleen diep inhoudelijk, maar zijn ook de perfecte plek om low-life aan de bar te hangen. Daarnaast biedt een scala aan activiteiten de mogelijkheid om elkaar op een relaxte manier te ontmoeten. We organiseren briljante weekenden, toernooien en feesten, zowel intern als extern

 

Plek voor je interesses

Binnen het Corps zijn er verschillende manieren om je interesses met andere leden te delen. Zo zijn er diverse clubs, zoals een semeion-club (tekenclub), een alternatieve-film-club en een club om elkaar te helpen wilskracht te ontwikkelen in het studeren (Rust, Reinheid, Regelmaat). Naast deze clubs is er ook de gelegenheid om je interesses of talenten vorm te geven in diverse toffe commissies. Ook is er in Kampen een zaalvoetbalteam; dus houd je van voetballen, dan ben je daar op je plaats. Verder kun je lid worden van de universiteitscantorij, die door het jaar heen verschillende muziekstukken instudeert en voor groot en klein publiek uitvoert.

Verbredend en verdiepend

Niet alleen voor theologische verdieping, maar ook voor academische en vriendschappelijke verbreding kun je bij ons terecht. F.Q.I. onderhoudt namelijk contacten met alle Gereformeerde studentenverenigingen die (ook) lid zijn van de VGS-NL. Deze verenigingen organiseren jaarlijks een PaasCongres over een wetenschappelijk onderwerp. Ook intern laten we ons niet onbetuigd: aan de hand van een jaarthema worden verschillende lezingen en praatavonden georganiseerd, met van tijd tot tijd boeiende sprekers. Op deze lezingen kun je soms andere theologiestudenten ontmoeten. PFSAR en de theologische disputen Bonivatius en Voetius worden ook voor sommige lezingen uitgenodigd.

'Niet alleen diep
inhoudelijk,

maar ook low-life

aan de bar'
 

Kampen, de stad

In Kampen weet je elkaar snel te vinden. Binnen tien minuten ben je op de universiteit, de soos, op eetbond (een club waarmee je doordeweeks kunt eten), het station of de sporthal. Het is prima wonen op de vele studentenkasten, en het is redelijk makkelijk om een megakamer te vinden (voor een lage prijs en met uitzicht op de IJssel). Al met al is Kampen een gezellige en charmante Hanzestad met mooie grachten, poorten en kerken en met prima voorzieningen, zoals een gezellige winkelstraat, bioscoop, filmhuis, theater, cafés, restaurants en sportfaciliteiten.

 

Theologische studie

Als corps zijn we verbonden aan de Theologische Universiteit. Wil je hier meer over weten? Bezoek tukampen.nl of bekijk de video hieronder. 

Wil je meer weten over ons corps of de studie theologie? Of ben je anderszins geïnteresseerd? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met je op!